3e graad duaal | Domein voeding en horeca |
RESTAURANT EN KEUKEN

Focus in deze richting:
In deze studierichting ligt de nadruk op het onderhoud en beheer van groene ruimtes, waarbij je leert hoe je deze gebieden effectief kunt onderhouden. Daarnaast leer je over de aanleg van tuinen en parken, zodat je vaardigheden ontwikkelt in het ontwerpen en creëren van groenvoorzieningen. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is ook de aandacht voor veiligheid en milieu, zodat je leert werken volgens de hoogste veiligheidsnormen en met oog voor duurzaamheid.
Goed om te weten:
De opleidingsduur bedraagt in principe 2 jaar, waarvan kan worden afgeweken in functie van jouw individuele leerweg. Je ontvangt een maandelijkse leervergoeding bij een OAO.
De opleiding restaurant en keuken duaal situeert zich op het niveau van de derde graad arbeidsmarkt finaliteit omwille van de koppeling met de verplichte algemene vorming met het oog op het behalen van diploma secundair onderwijs arbeidsmarktgericht, binnen het domein VOEDING EN HORECA.
Het traject voor de opleiding restaurant en keuken duaal is gebaseerd op de beroepskwalificaties:
– hulpkok, niveau 3
– kelner, niveau 4
Wat nadien:
Na het afronden van deze opleiding kun je aan de slag als keukenmedewerker, hulpkelner, kelner of hulpkok.
Als je ervoor kiest om verder te studeren, heb je de mogelijkheid om een HBO5-opleiding te volgen of via een schakeljaar door te stromen naar een bachelor- of masteropleiding.
34 lesuren / week
3e jaar | 4e jaar | |
---|---|---|
Godsdienst | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Nederlands | 3 | 3 |
Engels | 2 | 2 |
Wiskunde | 3 | 3 |
Mavo | 2 | 2 |
Leren + | 2 | 0 |
PV BOUW | ||
PV realisatie bouw | 10 | 12 |
TV BOUW | ||
TV realisatie bouw | 6 | 6 |
TOTAAL | 6 | 6 |
bekijk ons
Onze school in beeld





